Size me kampanj!

Jag vet inte hur många av mina läsare som följer med bloggare från sverige? Jag följer inte riktigt någon aktivt, men brukar kika in någon gång i månaden när jag har tråkigt på olika bloggar där, och idag när jag hade lite tid över och kikade på några bloggar var det STORA debatter om Blondinbella och hennes "utvik" i hennes egen tidning "Egoboost".




Bild lånad härifrån


Jag klarar inte av at vara tyst utan vill kommentera detta jag med. Själva debatten har då gått på om hon gjort detta "utvik" för att sälja tidningar istället för att boosta kvinnors självkänsla, och att hon inte har en hälsosam kropp osv. You know the drill med kroppfixeringen idag.

Nå väl MIN åsikt
gällande hela grejen är att jag tycker det är bra Blondinbella försöker få kvinnor att älska sina kroppar. Jag har släktingar och vänner i alla de storlekar och alla är så otroligt vackra. Men om en människa inte älskar sin kropp ser inte omgivningen hur otroligt vacker denna människa är! Klart vi skall ta hand om våra kroppar genom att inte dricka för mycket alkohol, inte röka, äta hälsosamt osv. det prentas in i våra hjärnor redan i lågstadiet att det är farligt att vara för smal och för tjock, men det tycks som människor glömmer bort att alla har olika gener som gör att vi ser ut på olika sätt och det är mera viktigt att vi accepterar oss själva och tar hand om det inre, inte bara det yttre!

Själv blir jag galen på detta size 0, som många håller på med att är idealet hur en kvinna ska se ut.
Seciellt blir jag förbannad på mig själv när jag tänkt "Nej, nu ska jag komma i form inför beach 2012!!". Ja, jag har tränat för att jag ska känna mig bekväm i min kropp vilket jag börjar göra nu, men vi blir ändå aldrig nöjda med hur vi ser ut. Allt kretsar idag kring yta, vilket gör mig galen.

Jag har inga stora komplex gällande min kropp (förutom hyn), den ser ut som den gör, och din kropp ser ut
som den gör eftesom vi är två olika idivider men otroligt fina på våra helt egna sätt. Blir så förbannad när jag läser elaka kommentare på nätet om andras utseende. Vi är så modiga bakom våra datorer och kan skriva hur lätt som helst elaka kommentarer till andra och många försöker trycka ner andra för att själv må bättre. Jag har ex, fått kommentarer här på nätet genom åren att jag ser ut som purjolök, jag har feta lår, min näsa ser hemsk ut, mina finnar är stora som näsborrar, jag har äckligt fet rumpa osv.

Mina fina vänner Emma o Cessi är lite som två Blondinbellor här i Vasa
när det kommer till att förespråka att må bra. Jag känner efter varje gång jag umgåtts med dessa fantastiska tjejer att jag kommit ett steg åt rätt riktning med vart jag lägger min energi. Vi ska nämligen sluta fokusera på det negativa, bara det positiva ska få ta vår värdefulla energi och tid. Vi ska sluta umgås med människor som tar mera energi från oss än de ger tillbaka!! Vi ska göra och äta det vi mår bra av osv. För lite på ett år sedan var Emma speciellt min Blodninbella, både när det kom till att peppa psyket och kroppen. Jag lade energin på helt fel saker, jag gör nog det fortfarande men inte lika mycket. Jag trivs med min kropp idag, enda jag fortfarande jobbar med är mitt stora komplex över hyn. Jag klarar ex. inte av att vara utan foundation en dag för jag skäms så över min hy. Så mitt mål under sommaren är att våga vara utan smink på stranden. Medan en annan kan ha som mål att överhuvudtaget våga gå till stranden o sola i bikini. Så bara att jag vågar skriva och erkänna jag har dålig hy och har grymma komplex för det, är ett STORT steg på vägen för mig att acceptera att det är så här min hy är och se världen inte går under fast andra ser min hy utan smink. Vi har alla så olika komplex vi måst jobba med. Allt fokuserar på yta idag så vi måste försöka peppa varandra att komma över våra komplex och visa hur fina vi är! Hoppas ni alla där ute har en "Emma o Cessi" i er umgängeskrets.


Så det jag försökt få fram är med detta långa inlägg är:

- Sluta jämföra era kroppar med andras, vi har alla olika gener så vi kan inte alla se ut som Jennifer Aniston
- Bort med det som tar energi, välkomna mer av det som ger energi
- Vill du ha en förändring, gör en förändring
- Var stolt över din kropp, du och den är fantastisk!
- Försök utmana dig själv och dina komplex för att komma över dem!



Blondinbella har en kampanj också att vi som förespråkar detta med acceptera våra kroppar kan ladda upp på FB denna bild under vår tidslinje för att sporra flera att tänka till. Ni hittar loggan här..




Jag hoppas verkligen vi är fler där ute som reagerat hur samhället format våra tankar så fel!







Kommentarer
Postat av: Nette

Vad fint Anna-Karin att du har kommit till insikt om vad du mår bra av. Det är det som vi ska prioritera i livet. Då tycker vi om oss själva oberoende av hur vi ser ut

2012-05-08 @ 17:09:07
Postat av: Annu

Jo, livet lär en, men tror jag fått en skjuts på vägen tack vare att jag hittat på "äldre dagar" så kloka vänner. :)

2012-05-08 @ 19:02:52
URL: http://annus.webblogg.se/
Postat av: Emma

<3

2012-05-08 @ 19:42:26
Postat av: Sara

Amen! Jättebra skrivet. Håller med i allt!

2012-05-08 @ 20:24:49
URL: http://saralene.blogg.se/
Postat av: Ida

You said it sister!



Men började undra, photoshoppar du massor dina bilder i så fall?? För inte ser du ut att ha dålig hy?!

2012-05-08 @ 20:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0